Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

A tribute to Charlie's Angels



























Οι Άγγελοι του Τσάρλι: (φωτό 1, οι 'βασικοί' άγγελοι στο γραφείο, Farrah Fawcett, Jaclyn Smith, Kate Jackson, Cheryl Ladd)

Η πιο δημοφιλής «αμερικανιά» της τηλεόρασης, που λατρεύτηκε όσο καμία άλλη από τα ‘70s έως και σήμερα. Τα κορίτσια του γραφείου ιδιωτικών ερευνών Townsend, ως Άγγελοι του Τσάρλι, φοράνε καυτά μαγιό, τρέχουν με σπορ αυτοκίνητα, συλλαμβάνουν κακούς και πάνε ταξίδι… στον Ειρηνικό!

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1976 το τηλεοπτικό δίκτυο ABC προβάλλει το πρώτο επεισόδιο των Αγγέλων του Τσάρλι: Τρεις γυναίκες που δουλεύουν για λογαριασμό ιδιωτικού πρακτορείου ερευνών, του Charles Townsend Agency, μία εκρηκτική ξανθιά, μια όμορφη καστανή και μία έξυπνη τσαχπίνα, θα αναστατώσουν τα τηλεοπτικά δρώμενα και θα βάλουν φωτιά στους δέκτες. Όλη η Αμερική, και όχι μόνο, παρακολουθεί ανελλιπώς τη σειρά που έμελλε να γίνει η πιο επικερδής για το αμερικανικό δίκτυο και η πιο αγαπητή έως και σήμερα για εκατομμύρια νοικοκυραίους.

Who is who

Kate Jackson (Sambrina Duncan)


Γεννημένη ως Catherine Elise Jackson στις 29 Οκτωβρίου 1948 στο Birmingham της Alabama, έχει κερδίσει 4 υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα ως καλύτερη ηθοποιός και άλλες δύο για την αντίστοιχη κατηγορία των βραβείων Emmy . Μην καταφέρνοντας να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Μισισσιπή, μετακόμισε στην Καλιφόρνια και κέρδισε ρόλο σε σαπουνόπερα. Από το 1972 έως και το 1976 συμπρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά The Rookies, ενώ από το 1976 έως και το 1979 έγινε ευρέως γνωστή ως Sambrina Duncan στους Άγγελους του Τσάρλι. Θεωρήθηκε η καλύτερη υποκριτικά Άγγελος από τις υπόλοιπες συμπρωταγωνίστριές της. Τα τελευταία 15 σχεδόν χρόνια, ταλαιπωρείται από την επάρατη νόσο και από καρδιακά προβλήματα.

Η Sambrina ήταν ο πιο έξυπνος Άγγελος από όλους, ενώ τις περισσότερες φορές εμφανιζόταν ως ο εγκέφαλος των επιχειρήσεων και αποστολών. Δεν είναι φαν των μεταμφιέσεων και προτιμάει να κρύβεται στο βανάκι και να δίνει οδηγίες. Είναι η μοναδική που έχει παντρευτεί και η μόνη που δεν έχει εμφανιστεί με μπικίνι. Αντ’αυτού, η γκαρνταρόμπα της είναι γεμάτη από ζιβάγκο. Οδηγάει ένα πορτοκαλί Pinto. Μετά την Τρίτη σεζόν της σειράς (σε συνολικές πέντε) παρατάει σύξυλους τους υπόλοιπους αγγέλους, παντρεύεται και ρίχνει μαυρη πέτρα πίσω της.

Farrah Fawcett –Mayjors (Jill Munroe)

Το πραγματικό της όνομα είναι Ferrah Leni Fawcett. Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1947 στο Corpus Christi του Texas. Πριν καθιερωθεί ως σύμβολο του σεξ των ‘70s, η Fawcett, μεγάλωσε σε μία αυστηρά καθολική οικογένεια. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και ακολούθησε καριέρα ηθοποιού. Το 1973 παντρεύεται τον γνωστό ηθοποιό Lee Majors, με τον οποίο χωρίζουν το 1979, ενώ ένα χρόνο αργότερα γνωρίζεται με τον επί σειρά ετών σύντροφό της, Ryan O’Neal, με τον οποίο απόκτησε έναν γιο. Έχει τύχει πολύ καλών κινηματογραφικών κριτικών, ειδικά για την ερμηνεία της στις ταινίες Extremeties και Burning Bed. Το Δεκέμβριο του 1995 πόζαρε γυμνή για το αμερικανικό Playboy, του οποίου το συγκεκριμένο τεύχος πούλησε πάνω από 4 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το 1976, κερδίζει το ρόλο στους Άγγελους του Τσάρλι και όλες οι αμερικανίδες αντιγράφουν τη διάσημη κόμμωση της Jill, ενώ την ίδια χρονιά η περίφημη αφίσα της, όπου ποζάρει με μαγιό, πουλάει 12 εκατομμύρια κόπιες.

Η Jill Munroe είναι αθλητικός τύπος, η γνήσια εντυπωσιακή ξανθιά Καλιφορνέζα, παίζει μπάσκετ, τένις, ξέρει κολύμβηση, αρέσκεται στο bowling, το skateboard και το rollerskating. Οδηγάει ένα Cobra 2 με μπλε ρίγες και ζει σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Μετά από τον πρώτο χρόνο παραμονής της στη δούλεψη του Charlie, η Jill φεύγει από το πρακτορείο για να γίνει οδηγός αγώνων. Τη θέση της παίρνει η αδερφή της, Kris (Cheryl Ladd), αλλά η ξανθιά άγγελος επιστρέφει άλλες έξι φορές –επεισόδια-στον τόπο του εγκλήματος.

Jaclyn Smith (Kelly Garrett)

Γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1947 στο Houston του Texas. Ολόκληρο το όνομά της είναι Ellen Jaclyn Smith. Ο πατέρας της ήταν καθολικός οδοντίατρος. Πριν να γίνει γνωστή ως Άγγελος του Τσάρλι, δούλευε ως μοντέλο σε διαφήμιση για γνωστή μάρκα σαμπουάν. Η πρώτη της εμπειρία στην υποκριτική, μετά τους Αγγέλους, ήταν το 1977, ενώ ένα χρόνο αργότερα πρωταγωνίστησε στην ταινία The Users, δίπλα σε γνωστά ονόματα όπως ο Tony Curtis και ο John Forsythe (η φωνή του Charlie Townsend). To 1980 παίζει μαζί με τον Robert Mitchum και την ίδια περίοδο παίρνει το δεύτερό της διαζύγιο. Υποψήφια και αυτή για τη Χρυσή Σφαίρα στην ταινία Jacqueline Bouvier Kennedy, έχασε όμως από την Jane Seymour. Από το 1985 σχεδιάζει και προωθεί ρούχα για την Kmart. Η σειρά ρούχων της έχει πουλήσει έκτοτε πάνω από 300 εκατομμύρια κομμάτια.

Η Kelly αποδεικνύεται ο πιο πιστός άγγελος, αφού κάθεται από την αρχή έως το τέλος της σειράς, στο γραφείο ερευνών. Είναι ορφανή και η πιο ευαίσθητη από όλους τους Αγγέλους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ξόδευε τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο της, βοηθώντας παιδιά που έχουν ανάγκη, δουλεύοντας εθελοντικά σε κέντρο αυτιστικών. Παρόλα αυτά, είναι σκληρός άγγελος και ως εκ θαύματος γλιτώνει κάθε φορά από καταδιώξεις με αυτοκίνητα, εκρήξεις, καταστάσεις ομηρίας και απαγωγές… με χλωροφόρμιο. Δρα μυστικά ως μοντέλο ή χορεύτρια. Οδηγεί μία μπεζ Mustang- η οποία ανατινάσσεται δύο φορές παρακαλώ!

Cheryl Ladd (Kris Munroe)

Ηθοποιός και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1951 ως Cheryl Jean Stoppelmoor στο Huron της South Dakota. Ο μπαμπάς της ήταν μηχανικός και η μαμά της σερβιτόρα. Η Cheryl Ladd ήταν πρώτα γνωστή με το όνομα Cherie Moor, όταν ερμήνευε τραγούδια για το παιδικό άλμπουμ, Hanna- Barbera’s Josie and the Pussycats. Τον Ιανουάριο του 1980, τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Αμερικής κατά την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπέιζμπωλ. Πρωταγωνίστησε την περίοδο 1994-96 στην τηλεοπτική σειρά One West Waikiki. Παντρεύτηκε τον David Ladd, γιο του διάσημου ηθοποιού Alan Ladd, με τον οποίο απόκτησε μία κόρη και …το όνομά του, που κράτησε και μετά το διαζύγιό τους. Τώρα είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Brian Russell.

Η μικρή Kris αντικαθιστά την αδερφή της Jill, όταν η δεύτερη εγκαταλείπει το γραφείο ερευνών και γίνεται αμέσως αγαπητή. Είναι χαριτωμένη, αστεία, γλυκειά και όμορφη. Μπορεί να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή και μεταμφιέζεται στις αποστολές ως υποψήφια καλλιστείων, κλόουν, Σουηδέζα σταρ, βοηθός σε τσίρκο που ρίχνει …μαχαίρια, ενώ σε μερικά επεισόδια τραγουδάει. Η Kris «κληρονομεί» το αυτοκίνητο και το παραλιακό σπίτι της αδερφής της, μένοντας σε αυτό έως το τέλος της σειράς.

Shelley Hack (Tiffany Welles)

Γεννημένη στις 6 Ιουλίου του 1947 στο Greenwich του Connecticut, ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο και μετά έγινε το πρόσωπο της Revlon. Έγινε γνωστή ως άγγελος, αλλά μετά την απομάκρυνσή της από τη σειρά, δεν την είδε κανείς και πουθενά.

Η Tiffany Welles είναι ο πέμπτος άγγελος, που αντικατέστησε την «έξυπνη» Sabrina Duncan, ως δεύτερος «εγκέφαλος» της παραδεισένιας παρέας. Το νέο μέλος, εκτός από τον τίτλο του έξυπνου αγγέλου, κληρονομεί και το πορτοκαλί Ford Pinto της προκατόχου του. Μετρημένη, λιγομίλητη (λόγω σεναρίου), μία έξυπνη γλάστρα, δεν αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον Charlie, ούτε όμως και από το φιλοθεάμον κοινό, και γι’ αυτό μας άφησε νωρίς για άγνωστη κατεύθυνση.


Tanya Roberts (Julie Roberts)

Η νεότερη σε ηλικία από τις συμπρωταγωνίστριές της, γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1955 στο Bronx της Νέας Υόρκης, όπου και μεγάλωσε. Το πραγματικό της όνομα είναι Victoria Leigh Blum. Γρήγορα απόκτησε την ετικέτα του sex symbol των ‘80s. Στην ηλικία των 15 παράτησε τις σπουδές της, παντρεύτηκε και πέρασε τα επόμενα χρόνια, τριγυρνώντας από πολιτεία σε πολιτεία με ωτοστόπ. Δούλεψε ως μοντέλο και δασκάλα χορού. Φοίτησε στο Actor’s Studio. Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2000 υποψήφιες για να αντικαταστήσει τη Shelley Hack. Αμφισβητήθηκε από αρκετούς το ταλέντο της, κάτι που δεν την εμπόδισε να γίνει ένα από τα κορίτσια του James Bond.

Το έκτο και τελευταίο αγγελούδι της παρέας, η Julie Rogers, δεν ήταν πρώην αστυνομικός, όπως οι υπόλοιποι άγγελοι. Γνωρίστηκε με την επουράνια συμμορία σε ένα επεισόδιο της προτελευταίας σεζόν, και αφού αποφοίτησε με άριστα από σχολή μοντέλων, δέχτηκε την πρόταση του Charlie και πέρασε το κατώφλι του γραφείου του. Σε αντίθεση με την ευγενική φυσιογνωμία της προκατόχου της, η Julie είναι άγρια, περιπετειώδης και από το πρώτο κιόλας επεισόδιο τη βλέπουμε να ‘καβαλάει’ την οροφή ενός αυτοκινήτου σε κίνηση.

David Doyle (John Bosley)

Γεννημένος την 1η Δεκεμβρίου 1929 στην Omaha της Nebraska ως David Fitzgerald Doyle, έγινε ευρέως γνωστός με το ρόλο του John Bosley, του πιστού ντέτεκτιβ και επίσημου εκπροσώπου του γραφείου Townsend. O Doyle πέθανε στις 26 Φεβρουαρίου του 1997 από καρδιακή προσβολή. Είχε συμπρωταγωνιστήσει με τον Rod Steiger στην κλασσική κινηματογραφική ταινία No Way to Treat a Lady, ενώ είχε γράψει αρκετά σενάρια.




Ξέρετε ότι:

• Αρχικά, η Kate Jackson προοριζόταν για το ρόλο της Kelly Garrett, αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισε να ενσαρκώσει τη Sambrina Duncan
• Η Jaclyn Smith είναι η μοναδική άγγελος που έμεινε στη σειρά καθόλη τη διάρκειά της
• Οι παραγωγοί ήθελαν για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους μία μελαχρινή, μια ξανθιά και μια κοκκινομάλλα
• Ο John Forsythe- γνωστός στο ευρύ κοινό από τη Δυναστεία- δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τη φωνή του Charlie. Ο αρχικώς προσληφθέντας εμφανίστηκε τύφλα στο μεθύσι κατά τη διάρκεια του γυρίσματος και έτσι ο πρώτος πήρε τη δουλειά.
• Το χτένισμα της Jill Munroe ήταν τόσο δημοφιλές που μετά την έναρξη του τηλεοπτικού σίριαλ, το μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικανίδων φορούσαν τα μαλλιά της Fawcett.
• Ο Robert Wagner δέχτηκε διαστακτικά το ποσοστό 45% επί των πνευματικών δικαιωμάτων από τον παραγωγό Aaron Spelling και μάλιστα είχε δηλώσει ότι οι Άγγελοι ήταν η χειρότερη ιδέα που είχε ακουσει ποτέ!
• Η σειρά θα ονομαζόταν Alley Cats και ηρωίδες θα ήταν τρεις αστυνομικίνες. Η Kate Jackson όμως πρότεινε αντ’αυτού, το όνομα Harry’s Angels με πρωταγωνίστριες ιδιωτικές ντέτεκτιβ.
• Η Kate Jackson απολύθηκε από τη σειρά, καθώς παραπονιόταν για τη συγγραφή των σεναρίων. Έλεγε μάλιστα ότι το σκριπτ είναι τόσο ελαφρύ που εάν το άφηνες από τα χέρια σου θα κολλούσε …στο ταβάνι!
• Ανάμεσα στους διάσημους γκεστ σταρς που έκαναν το πέρασμά τους από το γραφείο του Charlie, συγκαταλέγονταν οι Kim Basinger, Kim Cattrall, Dean Martin, Timothy Dalton, Tom Selleck, Jamie Lee Curtis
• Η Kate Jackson ήταν η μοναδική από το γυναικείο καστ που δεν εμφανίστηκε ποτέ με μαγιό και η μόνη που είχε παντρευτεί.
• Για έναν αγγελικό ρόλο πέρασαν από οντισιόν η Michelle Pfeiffer και η πρωταγωνίστρια των Dukes of Hazzard, Catherine Bach.
• Η Farrah Fawcett γύρισε για μερικά επεισόδια στους Άγγελους του Τσάρλι, ως μέρος διακανονισμού με την παραγωγή, αφού η ξανθιά πρωταγωνίστρια είχε παραβεί τους όρους του συμβολαίου της, φεύγοντας από το σίριαλ μετά την πρώτη σεζόν.
• Η Cheryl Ladd απόρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την ταινία Burning Bed, τον οποίο και δέχτηκε η Farrah, κάτι που κάθε άλλο παρά κακό της έκανε, αφού οι κριτικές ήταν διθυραμβικές για εκείνη
• Ο David Doyle και η Cheryl Ladd είχαν γίνει τα πιο κολλητά φιλαράκια στο σίριαλ
• To πρώτο καστ της σειράς, Farrah Fawcett, Jaclyn Smith, Kate Jackson, απόρριψαν αμοιβή 100 χιλιάδων δολαρίων η κάθε μία για να εμφανιστούν στην πρόσφατη κινηματογραφική ταινία των Αγγέλων.
• Στην κορυφαία στιγμή της επιτυχίας τους, οι τηλεοπτικοί άγγελοι λάμβαναν 18 χιλιάδες γράμματα θαυμαστών τους την εβδομάδα
• Ο Brad Pitt είχε ερωτευτεί τρελά τη Fawcett όταν ήταν έφηβος
• Μετά το τέλος της πρώτης σεζόν, το ABC χρέωνε τους διαφημιζόμενους 100 χιλιάδες δολάρια ανά λεπτό προβολης του σποτ τους, την ώρα της προβολής του σίριαλ
• Η Farrah Fawcett αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την τηλεοπτική της συντροφιά μετά από πιέσεις από την πλευρά του συζύγου της, του ηθοποιού Lee Majors.


Links

www.charliesangels.com
www.tv.com/charlies.angels
www.charliesangelsfan.com
angelsforever06.tripod.com
www.leninimports.com
www.kate-jackson.com
www.farrahfawcett.us
www.jaclynsmith.com
www.cherylladd.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άγγελοι του Τσάρλι είναι τρεις:
Η Κέλλυ, η Σμπρίνα και η μικρή μας Κρις....φτου και βγαίνω

ele είπε...

emena mou arese kai i Gill, esy tora ti zori travas...ante kali einai kai i kris...apla oi ypoloipes einai anyparktes...

Ανώνυμος είπε...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

Unknown είπε...

Θα συμφωνήσω με τον από πάνω και θα συπληρώσω..
δε βάζετε και από καμία φωτο/σκηνή δίπλα σε κάθε όνομα ώστε να καταλαβαίνουμε και εμείς οι μεταγενέστεροι;

ele είπε...

ενταξει narita! πες το και θα γίνει. αυριο θα έχεις εσύ ...νέα τις φωτο για να μαθαίνεις. οκ Angel?

Unknown είπε...

ωχ το νέα ευχομαι να μην πήγαινε για μένα..γιατί είμαι νέος
πωπωπω

ele είπε...

νεα, όπως λέμε news! υπολήψεις δε θίγουμε εδώ μέσα. χιχιχι! εντάξει, ΝΈΕ;;;