Τρίτη 21 Αυγούστου 2007

Προεκλογικές υποσχέσεις- Της πουτάνας το μαγκάλι


Της πουτάνας το μαγκάλι. Μια φράση που χρησιμοποιούν οι Βορειοελλαδίτες. Οι πόρνες στους οίκους ανοχής, «τα πουταναριά», καθόντουσαν ημίγυμνες γύρω από το μαγκάλι- είδος θερμάστρας με κάρβουνα δηλαδή- και περίμεναν τον πελάτη. Κάπως έτσι θα ένιωθαν οι Βορειοελλαδίτες των ‘00s, όταν περίμεναν εις μάτην το περιβόητο επίδομα θέρμανσης. Και αφού περίμεναν και περίμεναν το πετρέλαιο να ωριμάσει, πετώντας τις τάπες των μπετονιών στα άδεια δοχεία, τα “έβγαλαν” όλα, μένοντας μόνο με τα στουπιά στα απόκρυφα σημεία και σε ρυθμούς David Bowie χορεύοντας το Gasoline ως άλλοι “Άντρες με τα όλα τους” αντιμετώπισαν με υπερηφάνια και απίστευτη κερδοφορία την αφραγκία τους και την 10 υπό το μηδέν θερμοκρασία δωματίου. Ναι κυρίες και κύριοι. Αυτό θα συμβεί και φέτος το χειμώνα. Μέσα σε όλα τα ΘΑ, προστίθεται για άλλη μια φορά και η υπόσχέση για δωρεάν παιδεία, για επίδομα στους τριτέκνους(η πιο μασουλημένη καραμέλα), για αποζημιώσεις στους αγρότες, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για επιδόματα θέρμανσης και "αναθέρμανσης" των πελατειακών σχέσεων. Ζήτω η Motoroil. Ζήτω!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

den einai iposxeseis. einai proeklogika tamata. alla den pistevo tipota pia.Den pistevo s agapes kai eroteeees...dimou(asxeto).
8a se psifiso mono an mou taxeis pos 8a me plironeis eno ka8omai...to idio diladi pou kaneis kai si...epi isois orois allios...gortsos. Zito to ka8isio!!